Outplacement

Vrijwillig of gedwongen ontslag; er zijn vele redenen om een organisatie te verlaten, zoals reorganisatie, conflict, verschil in visie of uitgekeken op je werk.
Je bent vitaal als je doet wat je leuk vindt, wat je belangrijk vindt, wat bij je past. Dat maakt je enthousiast. Door de druk van de omstandigheden kun je vervreemd raken van jezelf, van wat je kunt en van wat je wilt. Ontslag of dreigend ontslag kan veel stress veroorzaken en een knauw geven in je zelfvertrouwen.

• Gaat je organisatie reorganiseren en verlies je je baan?
• Is er sprake van een conflict op je werk en vraag je je af hoe het nu verder moet?
• Ga je je werkgever verlaten middels een vaststellingsovereenkomst of outplacement?

Dan is dit het moment om een eerste stap te zetten zodat jij je leven weer in eigen hand krijgt. Herontdek je talenten en krijg weer plezier in je werk.

Waaruit bestaat een outplacement traject?

Een outplacement traject bestaat in principe uit 2 delen, een uitgebreide zelfanalyse en een arbeidsmarktbenadering, maar is uiteraard afhankelijk van jouw behoeftes.

De Loopbaan-Loep

Een uitgebreide zelfanalyse. Met behulp van de Loopbaan-Loep ontdek je weer waar je kracht en vitaliteit liggen. Aan de hand van gesprekken, opdrachten en vragenlijsten onderwerp je je aan een kritische zelfanalyse. Verleden, heden en toekomst komen aan bod. Je krijgt inzicht in je kwaliteiten, ambities en in jouw valkuilen. Je leert zelf sturing te geven aan je loopbaan en te kiezen voor een functie die bij je past.

Sollicitatiebegeleiding

De arbeidsmarktbenadering. Weet je weer wat je wil, dan bekijken we hoe en waar je die baan kunt vinden. We bespreken je CV, je LinkedIn profiel en een goede sollicitatiebrief. Daarnaast besteden we aandacht aan het jezelf profileren; hoe te netwerken, je elevator pitch en het voorbereiden en oefenen van sollicitatiegesprekken. Uiteraard in overleg, afhankelijk van waar je behoefte aan hebt.

Voor wie?

Voor hoger opgeleiden die vrijwillig of gedwongen zijn de organisatie te verlaten en op zoek gaan naar een andere baan.

Tijdsbesteding

Voor een outplacementtraject is een traject van gemiddeld een half jaar gebruikelijk. Afhankelijk van de vraag kan de duur hiervan afwijken en zal het aantal sessies in overleg worden vastgesteld.


Meer loopbaanadvies

IMG_0085

Loopbaancoaching

Vitaliteit betekent levenskracht, bezieling, dynamiek. Je bent vitaal als je doet wat je leuk vindt, wat je belangrijk vindt, wat...
Lees meer
IMG_0082

Loopbaanadvies

Nu gratis loopbaanadvies voor medewerkers van het Rijk en van WPG! In een snel veranderende arbeidsmarkt is het voor jou,...
Lees meer