IEMT-coaching

Veel negatieve gevoelens waar je in het heden last van hebt, worden veroorzaakt door ervaringen uit het verleden. Deze ervaringen zijn vaak nog (onbewust) actief in je brein. Wat je in het heden ziet, hoort, voelt of ruikt, kan het oude gevoel weer oproepen. IEMT (Integral Eye Movement Therapy) helpt je bij het loskoppelen van negatieve gevoelens aan deze herinnering en dus ook aan die van het heden. IEMT kan o.a. helpen bij een negatief zelfbeeld, gebrek aan zelfvertrouwen, stress en burnout, faalangst, futloosheid.

• Ben je ontslagen en heb je daar nog steeds last van?
• Voel je je onzeker in je werk, en kom je onvoldoende op voor jezelf?
• Moet je dingen doen in je werk maar word je belemmerd door je angst?

IEMT kan je helpen om weer met meer zelfvertrouwen in je werk te staan of met meer vertrouwen ander werk te vinden.

Wat is IEMT?

IEMT(Integral Eye Movement Therapy) is oorspronkelijk ontwikkeld door Andrew T. Austin. Het is een methodiek waarbij de ogen worden bewogen om nieuwe verbindingen in de hersenen te maken, om op deze manier ongewenste gevoelens/emoties bij bepaalde situaties te verminderen of te laten verdwijnen. IEMT biedt in veel gevallen een goed resultaat wanneer je last hebt van terugkerende negatieve gevoelens (stress, futloosheid, faalangst of onzekerheid/gebrek aan zelfvertrouwen). IEMT kan je helpen om belemmerende gevoelens om te zetten in positieve gevoelens en ervoor zorgen dat je beter met situaties kunt omgaan.

Voor wie is IEMT?

Voor ieder die last heeft van negatieve gevoelens die hem/haar belemmeren in zijn/haar functioneren.
IEMT werkt niet bij iedereen en kan niet worden toegepast wanneer er sprake is van een of meer van de onderstaande problemen:
• Bij alle voorkomende oogziektes
• Bij neurologische stoornissen
• Bij iemand met psychotische kenmerken of een psychotisch verleden
• Wanneer nog moet worden opgetreden als getuige bij een strafrechtelijk proces
• Wanneer er sprake is van vermijding van het reguliere medische of therapeutische circuit.

Tijdsbesteding

Afhankelijk van de vraag en de situatie kunnen twee tot drie sessies voldoende zijn of worden meer sessies afgesproken. Ook is IEMT prima te combineren met (online) coaching, reintegratie-, loopbaan- of sollicitatiebegeleiding.


Meer coachingadvies

IMG_0092

Oplossingsgericht coaching

Organisaties veranderen. Mensen veranderen. Functies veranderen. En dan opeens functioneer je niet meer zoals je gewend bent. Je weet niet...
Lees meer
IMG_0078

E-coaching

Heb je behoefte aan coaching, maar kun je moeilijk tijd inplannen/afspraken maken met een coach? Dan kun je kiezen voor...
Lees meer
hello

Sollicitatiecoaching

Je weet wat je wil, je bent aan het solliciteren, maar het lukt je maar niet om een andere baan...
Lees meer