Reintegratie

Je bent uitgevallen met burnout, psychische klachten of migraine en het is de vraag of je nog terug kunt en wilt naar je huidige werk. Of uit het arbeidsdeskundig rapport blijkt dat je huidige werk niet meer passend is. Spoor 1 is geen optie, spoor 2 blijft over. Maar wat moet je dan? Door de druk van de omstandigheden en de langdurige uitval kun je vervreemd raken van jezelf, van wat je kunt en van wat je wilt. Deze onzekerheid kan veel stress veroorzaken en een knauw geven in je zelfvertrouwen.

• Ben je langdurig ziek en kun je niet meer terug in je huidige werk?
• Levert je werk teveel stress, word je er ziek van en moet je op zoek naar ander passend werk?
• Zit je in een re-integratietraject maar biedt spoor 1 geen perspectief?

Dan is dit het moment om een eerste stap te zetten zodat je je leven weer in eigen hand krijgt. Herontdek je talenten en vind uit welk werk passend voor je is.

Waaruit bestaat een reintegratie spoor 2 traject?

In principe bestaat het traject uit 2 onderdelen, maar dit is uiteraard afhankelijk van de aard en de fase waarin jij bevindt en wat je behoeftes zijn.

De Loopbaan-Loep

Met behulp van de Loopbaan-Loep ontdek je weer waar je kracht en vitaliteit liggen. Aan de hand van gesprekken, opdrachten en vragenlijsten wordt gewerkt aan jouw herstel en onderwerp je je aan een kritische zelfanalyse. Verleden, heden en toekomst komen aan bod. Je krijgt inzicht in je kwaliteiten, ambities en in jouw valkuilen. Je leert weer sturing te geven aan je loopbaan en te kiezen voor een functie die bij je past.

Sollicitatiecoaching

Weet je weer wat je wil, dan bekijken we hoe en waar je die baan kunt vinden. We bespreken je CV, je LinkedIn profiel en een goede sollicitatiebrief. Daarnaast besteden we aandacht aan het jezelf profileren; hoe te netwerken, je elevator pitch en het voorbereiden en oefenen van sollicitatiegesprekken. Uiteraard in overleg, afhankelijk van waar je behoefte aan hebt. In deze fase is het belangrijk om vrijwilligerswerk of een reintegratieplek te zoeken om weer vertrouwen in jezelf te krijgen.

Voor wie?

Voor hoger opgeleiden die niet meer terug kunnen of willen in hun eigen werk en op zoek willen naar een andere baan.

Tijdsbesteding

Voor een reintegratietraject is een traject van gemiddeld een half jaar gebruikelijk. Afhankelijk van de vraag kan de duur hiervan afwijken en zal het aantal sessies in overleg worden vastgesteld.


Meer stress en burn-out advies

IMG_0094

Stress/Overspannen

Gebeurtenissen, problemen en/of werk kunnen leiden tot spanning. Als je niet meer met die spanning om kunt gaan, kan dat...
Lees meer
matches

Burn-out

Het kan zijn dat de stressklachten al langer duren en je voelt je uitgeput. Je denkt dat je de problemen...
Lees meer